CCS Healthcare

– det innovativa och pålitliga företaget inom hud och hälsa

 

CCS Healthcare är en av Nordens största tillverkare av hudvård, läkemedel och hygienprodukter. Vår idé bygger på att skapa innovativa och hållbara produkter med hög kvalitet som hjälper människor i vardagen – både på arbetet och hemma. 

 

Våra kunder finns över hela Europa men vårt huvudkontor och vår fabrik ligger i Dalarna, där CCS startade för 30 år sedan.  Sedan dess har vi växt med verksamheter i både Norge och södra Sverige. 

 

Vi tror på kraften i bra idéer. Och även om framgången har gjort att vi växer har vi aldrig förändrat vårt snabbfotade och kreativa sätt att tänka och arbeta. Utifrån trender och den moderna människans behov ska idéer på CCS Healthcare snabbt kunna utvecklas till färdiga produkter – det gäller för såväl produkter som används i vården, på arbetsplatser som i hemmet. 

 

En förutsättning för vår framgång är att vi som företag håller ett högt engagemang genom hela kedjan - i nära samarbete med kunden samt tar ansvar för såväl miljö, produktinnehåll och våra medarbetare. 

 

Vi gillar att överraska, men kompromissar aldrig med kvalitén – något våra kunder alltid ska kunna lita på. Vi på CCS Healthcare brinner för att ge välbefinnande till hela kroppen och erbjuda de bästa produkterna inom hud och hälsa – för alla typer av behov. 

 

CCS Healthcare

Med passion för hud och hälsa

Segulah_logga_web

CCS Healthcare ägs av Segulah som är ett private equitybolag inriktat på utköpsaffärer av medelstora företag i Norden.

 

Affärsmodellen bygger på majoritetsägande och ett aktivt engagemang av branschkunniga industriella rådgivare. Segulah Advisor AB är exklusiv investeringsrådgivare till Segulah II (MSEK 850), Segulah III (MSEK 2.356) och Segulah IV (MSEK 5.200) UK Limited Partnerships.

 

För mer information besök Segulahs hemsida:

 

www.segulah.se

Det är ganska enkelt

 

Det är ganska enkelt egentligen. Vi på CCS vill producera de bästa egenvårdsprodukterna på marknaden. På samma sätt som vi vill producera läkemedel som är effektiva och tillförlitliga.

 

I trettio år har vi gjort det: med innovation som värdeord och med hög kvalitet som ständigt mål har CCS hela tiden utvecklat sitt erbjudande. Tillsammans har vi byggt ett fantastiskt företag som ständigt expanderar i Sverige och utomlands. Det är vi stolta över.

 

Men vi är också ödmjuka inför den långa resan vi gjort: från den första tiden när vi gjorde allt för hand till idag, då CCS är en av Sveriges viktigaste producenter av egenvårdsprodukter och en självklar leverantör av läkemedel inriktade på hudvård.

 

Vi får våra idéer genom att hela tiden lyssnar på samtiden, lär av erfarenheten från historien och hittar våra råvaror i naturen. Det är på så sätt CCS fortsätter vara innovativt, intressant och relevant.

 

CCS utvecklar de bästa koncepten för den moderna människans behov.

 

Det är vår passion och vår drivkraft. Helt enkelt.

 • 1980 CCS bildas av tre personer tidigare anställda på Astras anläggning i Falun och de startar en tillverkning av dentala produkter.
 • 1981 CCS utökar med tillverkning av kroppsvårdsprodukter där CCS fotvårdssalva var en av de första produkterna som lanserades och som ännu finns i sortimentet.
 • 1983 CCS investerar i en ny tillverkningsanläggning och utökar sortimentet med produkter baserade på sterila lösningar som CCS sårskölj och ögon- och linsskölj.
 • 1985 CCS erhåller GMP (Good Manufacturing Practice) godkännande från läkemedelsverket och har därmed uppfyllt kriterierna för att tillverka och marknadsföra läkemedel.
 • 1991 CCS lanserar det första läkemedlen framtagna på CCS, hydrokortisonprodukter i form av emulsioner och salvor. CCS hydrokortison finns nästan i var mans badrum.
 • 1995 CCS förvärvas av forskningsbolaget Medivir.
 • 2000 CCS förvärvar ett sortiment av ögonläkemedel med produkter mot starr, ögoninfektioner och torra ögon. CCS sätter upp tillverkningslinjen som valideras och tas i bruk.
 • 2001 CCS förvärvar företaget Jill-produkter som har en portfölj av produkter som säljs på dagligvaruhandeln vilket ger CCS ett kliv in i dagligvaruhandeln.
 • 2003 Riskkapitalbolaget Segulah förvärvar CCS.
 • 2005 Det anrika amerikanska läkemedelsföretaget CB Fleet förvärvar CCS. Oliva by CCS och Bamse by CCS lanseras på apotek.
 • 2006 Oliva by CCS och Bamse by CCS introduceras i Norge och CCS bygger upp en verksamhet där.
 • 2007 Vera by CCS lanseras på apotek.
 • 2009 Samarbetet med klädvarumärket Odd Molly lanseras över hela världen.
 • 2011 Segulah förvärvar CCS och Opus Healthcare blir en del av företaget och tillför det nya affärsområdet hygien.
 • 2011 Kemetyl Hygien förvärvas och med det hygienvarumärket Antibac.
 • 2012 CCS byter namn till CCS Healthcare AB.
 • 2014 CCS förvärvar hudläkemedlet Propyless®.
 • 2014 CCS förvärvar Plum A/S i Danmark.